13 C
Delfzijl
21 juni 2021 22:24

Groningers informeren elkaar tijdens een noodsituatie: Maandag 4 juni NL-Alert controlebericht

spot_img

Nederland – Op maandag 4 juni zendt de overheid om 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit. Aan de hand van dit controlebericht kun je nagaan of jouw mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Zo weet je zeker dat jij op de hoogte bent tijdens een echte noodsituatie bij jou in de buurt. Uit onderzoek blijkt dat het overgrote deel van de Groningers (85%) elkaar informeert als zij een NL-Alert ontvangen.

Wie informeer jij bij een noodsituatie?
Je oma, de buurvrouw die niet zo handig is met haar mobiel en natuurlijk familie en vrienden. Door de informatie uit een NL-Alert bericht te delen, zorgen we er samen voor dat iedereen weet wat er aan de hand is en wat zij het beste kunnen doen. Het NL-Alert controlebericht is een goed moment te bedenken wie jij zou informeren tijdens een echte noodsituatie.

Drie tips voor wanneer je een NL-Alert ontvangt

  1. Lees direct het bericht.
  2. Volg de instructies op.
  3. Informeer en help de mensen om je heen. Zo weten zij ook wat er aan de hand is en wat zij moeten doen.

NL-Alert wordt ingezet om mensen gericht te alarmeren en informeren bij uiteenlopende noodsituaties zoals bij grote branden, noodweer, gaslekkage of vervuiling van drinkwater. De meeste telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn automatisch ingesteld voor NL-Alert. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet je dit zelf doen. Ga nu naar www.nl-alert.nl en stel je mobiel in. En help ook anderen met instellen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,257VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
KlussenKlussen
DierDier
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten