Groninger Gasberaad roept op: Kom donderdag 7 juni naar de Tweede Kamer er rijden bussen

Groningen – Afgelopen week is een hectische week geweest, met het vertragen van de versterking, NAM die weer terug in het proces is en de NCG die daarop besluit te vertrekken. Verbijsterd zijn we erover: stuk voor stuk zijn het ontwikkelingen die absoluut niet wenselijk zijn! Komende donderdag, 7 juni 2018, vindt in de Tweede Kamer het debat plaats over het gaswinningsbesluit en deze punten moeten hier ook worden besproken.

De gaswinning naar nul, het leek zo mooi. Vol vertrouwen de toekomst in, maar na de recente ontwikkelingen wordt het vertrouwen steeds minder. Het Groninger Gasberaad heeft afgelopen week samen met de Groninger Bodem Beweging een statement gepubliceerd waarin we aangeven dat bovengenoemde punten onacceptabel zijn voor ons. We hebben al vaak laten zien dat we niet eens zijn met de gemaakte keuzes rond de aardbevingsproblematiek, van fakkeloptochten tot hongerstakingen.

Niets doen is geen optie!
Onze regionale bestuurders zijn opgestaan, de NCG heeft een streep gezet, u bent nu aan zet! We zetten ons geluid kracht bij door  naar de Tweede Kamer te gaan. Alle aangesloten Gasberaadorganisaties roepen hun achterban op om mee te gaan. We willen laten zien dat we het niet eens zijn met de gang van zaken! We accepteren dit niet. Sluit u zich donderdag als Groninger ook aan?

Ga meenaar de Tweede Kamer
Ga in overleg met uw werkgever om bij dit debat aanwezig te zijn. We roepen de werkgevers in de regio op hun werknemers de ruimte te geven om deel te nemen. Vervoer is geen probleem, want er zijn bussen geregeld vanuit verschillende gemeenten voor de rit naar Den Haag en weer terug.

Tegelijkertijd roepen we de ambtenaren van de gemeenten en de provincie op om ook mee te gaan naar Den Haag: laat u horen! U wilt uw provincie en/of gemeente toch niet nog langer het onderspit laten delven?

De voorlopige opstapplaatsen zijn:
10.30 uur Slochteren, voormalig gemeentehuis Hoofdweg 10a, vertrek uiterlijk 10.45 uur
10.30 uur: Station Delfzijl
10.45 uur: Busstation Appingedam
11:00 uur: Kantoor Groninger Bodem Beweging (Stationslaan 8, Loppersum)
11.00 uur Overschild, parkeerplaats bij de kerk, vertrek uiterlijk 11.15 uur
11:25 uur: P+R Kardinge
11:45 uur: P+R Hoogkerk

Vanuit verschillende gemeenten worden door de burgemeesters één of meerdere bussen geregeld. In ieder geval zijn de gemeenten Midden-Groningen, Eemsmond, Delfzijl en Appingedam daarbij betrokken. Houd de berichtgeving in de gaten voor de laatste updates.

Het is van tevoren niet te zeggen hoe lang het debat gaat duren. Om uiterlijk 21:00 uur gaan de bussen weer terug.

Bent u erbij? Geef uw naam, email (ter bevestiging) en telefoonnummer (om een eventuele laatste wijziging door te geven) op in dit formulier

Back to top button