fbpx
zaterdag 04 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Groninger cultuur rond koffie en thee bij Museum Stad Appingedam

Appingedam – Het Museum Stad Appingedam bereidt een nieuwe tentoonstelling voor, over koffie en thee. Daarbij gaat het niet om de productie of herkomst, maar vooral om de cultuur in Groningen rond het drinken van koffie en de thee. Want weten we wat er vroeger meer werd gedronken in Groningen, koffie of thee?

Hoe werd het gedronken, wie dronken het, waaruit dronken ze het…er is een hele entourage aan objecten die met de koffie- en theecultuur te maken hebben. Zo staat in de tuin van het museum één van de mooiste theekoepels in de regio. Een tastbare herinnering aan elitaire theeceremonies uit de 19de eeuw.

En wie kent niet de Senseo van vroeger: de kraantjespot? Voor de tentoonstelling is het museum op zoek naar kenmerkende voorwerpen uit de Groninger koffie- en theegeschiedenis, oude foto’s en schilderijen van koffie- of theedrinkende mensen én naar leuke verhalen rond koffie en thee. Het leukste verhaal wordt beloond met een geheel verzorgde ‘Tea for two’ in de theekoepel in de museumtuin.

Beeldmateriaal, foto’s van voorwerpen en verhalen graag mailen naar info@museumstadappingedam.nl

De tentoonstelling is te zien vanaf 16 juni. Tot en met 21 mei kunt u de tentoonstelling ‘De kunst van de lente’ nog bezoeken, met schilderijen van Dina Belga, Ed Ubels, Chris Herenius en Rien van Uitert.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,326VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer