Groningen eerste provincie met 100% reisgids over Groningen

Groningen – Op vrijdag 2 oktober werd het eerste exemplaar van 100% Groningen door Het Groninger Landschap overhandigd aan Google Nederland. Het Groninger Landschap heette hiermee Google van harte welkom in de provincie Groningen met een unieke reisgids van onze provincie. Groningen is hiermee de eerste provincie met een gids in de populaire reeks van 100% reisgidsen.

In oktober 2015 lanceert mo’media de eerste 100% reisgids van een Nederlandse provincie: Groningen. De gids is gemaakt in opdracht van Het Groninger Landschap en vanaf 16 oktober 2015 voor € 19,95 verkrijgbaar bij boekwinkels of gratis als je besluit donateur te worden van de stichting Het Groninger Landschap.

Jubileumboek
Het Groninger Landschap zet zich in voor behoud, beheer en ontwikkeling van natuur, landschap en cultuurhistorie in de provincie Groningen. Om de15.000 donateurs, Beschermers, te bedanken voor hun steun aan de stichting met een jubileumboek. Gezocht werd naar een concept dat behalve aandacht heeft voor monumenten, historisch erfgoed en natuurgebieden, ook aandacht heeft voor al het anders moois, leuks en lekkers in de provincie. Op deze manier is Het Groninger Landschap bij mo’media uitgekomen, de uitgever van de 100% reisgidsen.

Toerist in eigen provincie
Met de uitgave van het jubileumboek wilt Het Groninger Landschap laten zien dat Groningen ook in deze tijd van krimp, aardbevingen en economische crisis een provincie is die niet stilstaat. De provincie en de stad bruisen van initiatieven door ondernemende Groningers. Maar ook de natuur is een goed bewaard geheim, net als het eeuwenoude erfgoed dat volstrekt uniek is. Met 100% Groningen waant zelfs iedere Groninger zicht toerist in eigen provincie.

Back to top button