Groente- en fruitwinkel terug in het centrum van Delfzijl

Delfzijl – Delfzijl heeft na bijna twee jaar weer een groente- en fruitwinkel. Sinds vandaag, woensdag 6 juni, is Reilman groente en fruit gevestigd in het hoekpand van de Waterstraat en de Oranjestraat. De groenteboer verdween bijna twee jaar geleden uit het straatbeeld van Delfzijl toen de laatste groente- en fruitwinkel, Lubbers haar deuren sloot.

Anno Reilman besloot in dit gat te stappen. Het pand in de Waterstraat heeft hiermee ook zijn oude bestemming terug. Tot aan de jaren ‘90 van heeft in hetzelfde pand groente- en fruitzaak Voortinholt gezeten. Daarna zat er een speelgoedwinkel in gevestigd, en sinds enkele jaren stond het pand leeg. Voor dat Reilman het pand kon betrekken was er nog een behoorlijke verbouwing nodig, er was jaren niks aan het pand gedaan.

Anno is niet bang voor de concurrentie van de supermarkten, hij garandeert altijd goedkoper te zijn. Dit is mogelijk omdat er rechtstreeks ingekocht wordt van de producent en waar mogelijk komen de producten zoveel mogelijk uit de regio. Tevens worden er geen voorverpakte groente- en fruit verkocht, hier door blijven de producten langer goed. Naast losse producten verkoopt Reilman ook voorgesneden groente en fruit.

Anno Reilman is geen onbekende in de handel van groente en fruit. Hij heeft 25 jaar lang met zijn ouders op verschillende markten in de provincie gestaan. Toen zijn ouders besloten te stoppen met de marktkraam, en hij de keus had om deze over te nemen ,besloot hij toch een andere weg in te slaan: een eigen groente -en fruit winkel. Hoewel ze zelf uit Appingedam komen was de keus voor Delfzijl snel gemaakt, er is veel gaande in het centrum van Delfzijl en het hoekpand bied een ideale zicht locatie.

Back to top button