donderdag 21 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

GroenLinks wil bij verdubbeling N33 faunapassage bij Tjuchem

Tjuchem – De GroenLinks Statenfractie in Groningen wil dat de verdubbeling van de N33 tussen Zuidbroek en Appingedam op een duurzame manier plaats gaat vinden. Daarnaast dient er een faunapassage te komen bij Tjuchem op de plek waar het Afwateringskanaal wordt gekruist.

Er wordt door provincie en rijk momenteel gewerkt aan het Tracébesluit en GroenLinks vindt dat daarbij goed rekening moet worden gehouden met een goede ecologische inpassing en met duurzaamheidsmaatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen en oplaadpunten langs de N33. Statenlid Harrie Miedema heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten van Groningen.

GroenLinks was geen voorstander van de verdubbeling van de N33 tussen Zuidbroek en Appingedam. Nu dit toch doorgaat, is het belangrijk de aanleg te combineren met aandacht voor ecologie en duurzaamheid.

Langs het Afwateringskanaal tussen Steendam, Tjuchem en Meedhuizen staat in de provinciale Omgevingsvisie een smalle ecologische verbindingszone gepland tussen het Schildmeer, via het Hondhalstermeer en de Blauwe Stad naar de Duitse grens bij Nieuweschans. De nieuwe brug in de nieuwe N33 over het Afwateringskanaal zou daarbij een barrière kunnen gaan vormen. Door hier nu al een faunapassage aan te leggen worden problemen in de toekomst voorkomen. Wellicht dat er ook al een begin kan worden gemaakt met de aanleg van de smalle verbindingszone langs het Afwateringskanaal.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,305VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
AutoAuto
DierDier
KlussenKlussen
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle