fbpx
0.6 C
Delfzijl
24 januari 2021 22:10

Groen lint voor Oosterhorn compleet met aanplant van enkele honderden bomen

Weiwerd – Vrijdagmiddag 25 november hebben gedeputeerde Fleur Gräper-Van Koolwijk, AkzoNobel directeur Johan Visser, wethouder Y. Rijzebol, Groningen Seaports directeur Harm Post en enkele omwonenden van Borgsweer ter hoogte van boerderij Blaauw in Weiwerd  samen de laatste boom planten van de groenwal rondom het industriegebied Oosterhorn.

Deze ‘laatste boomplantactie’ betekent tevens de afsluiting van de aanplant van 600 bomen langs de N991 en N992 vanaf  het Eemskanaal tot aan Woldendorp. Nadat de bomen voldoende zijn gegroeid, zal een mooi groen lint in het Groningse landschap te zien zijn. Dit vormt dan een fysieke en visuele afsluiting van een gedeelte van het industriegebied Oosterhorn met de rest van de omgeving.

Wens omgeving

Het is een lang gekoesterde wens van de omwonenden – vooral de omgeving Borgsweer – om de ‘oprukkende industrie’ aan het oog te onttrekken. Betrokken partijen hebben in de afgelopen maanden het nuttige met het aangename verenigd en er samen voor gezorgd dat  een groen lint rondom de Oosterhorn zichtbaar geworden is.

Dolmans Landscaping  heeft in de afgelopen weken – in opdracht van Provincie Groningen, AkzoNobel en Groningen Seaports – de bomen geplant. Met deze aanplant   is een investering van ca. 250.000 euro gemoeid.

Volg ons op

10,795FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten