fbpx
4.7 C
Delfzijl
vrijdag 03 april 2020
Home Weer en natuur Groen licht voor zeehondenopvang in Termunten

Groen licht voor zeehondenopvang in Termunten

Termunten – Stichting Zeehondenopvang EemsDelta mag zeehonden opvangen, dat schrijft staatssecretaris Van Rijn van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer. De vergunning is van tijdelijke aard de staatssecretaris wil eerst een onderzoek laten doen naar hoe de zeehonden zouden moeten worden opgevangen. Het onderzoek wordt door wetenschappers van diverse disciplines uitgevoerd. Eind juni 2017 moeten de resultaten bekend zijn. Aan de hand daarvan besluit hij hoe de zeehondenopvang voortaan moet worden georganiseerd.

Voorzitter Jeroen Boer is verheugd met de uitspraak door van Rijn dit betekend dat ze aan de slag kunnen met de opvang van Zeehonden in Termunten, de opvang wordt gerealiseerd bij visrestaurant Landman en gaat eerst onderdak bieden aan maximaal 30 zeehonden.

Dat het een tijdelijke vergunning is vindt Boer niks nieuws. Alle vergunningen zijn tijdelijk zo ook die van Pieterburen en Ecomare. Stichting Zeehondenopvang EemsDelta is blij met het aangekondigde biologisch onderzoek naar de opvang/verzorging van de dieren.

Binnenkort wordt begonnen met het gereedmaken van de opvang, hierbij wordt ook een bezoekers en informatiecentrum ingericht. tevens is het de bedoeling om groepen uitleg te geven over de Eems Dollard door middel van excursies.

De stichting is nog opzoek naar vrijwilligers die willen helpen met de opvang van de zeehonden geinteresseerden kunnen zich via het mailadres op de website: www.zeehondenopvangeemsdelta.nl

Advertenties