6.4 C
Delfzijl
17 april 2021 22:44

Gratis workshop voor de creatieve sector

AutoAuto
ComputerComputer
StudieboekenStudieboeken
Vaker kopenVaker kopen
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Appingedam – Jij bent actief in de kunst, cultuur of creatieve sector. En je hebt een mooi idee dat je wilt gaan uitwerken in een werkbaar concept. Maar, hoe zet jij de creatieve plannen om naar jouw beroepspraktijk? En op welke manier ga jij de plannen uitstippelen en wat komt daar allemaal bij kijken? Wat zijn nu eigenlijk de financiële gevolgen van jouw plannen? En houd je genoeg over om van te kunnen leven?

Op donderdag 10 oktober organiseert de IVAK Academy een gratis workshopdag over het maken van een financieel plan bij jouw idee en mogelijke manieren van financieren (financieringsmix). Plus: welke interessante leningen en subsidies zijn er bijvoorbeeld die aansluiten bij jouw plan? Let op; de workshop is vooral gericht op een financiële bedrijfsvoering (zzp-begrotingen) en niet zozeer op projectplannen/projectbegrotingen. 

De dag is opgedeeld in 3 delen:

Workshop financieel plan
De workshop Financieel Plan van Renate Timmer geeft inzicht in de financiële gevolgen van jouw plannen en biedt tools om zelf een financieel plan te maken. Wie hebben er verder interesse in wat je gaat doen en vooral, wat willen zij allemaal van jou weten? Denk hier bijvoorbeeld aan anderen die geld willen stoppen in jouw plan. Ook komen verschillende vormen van cultuurfinanciering aan bod en wanneer deze passend zouden kunnen zijn in een zgn. financieringsmix.

Noordelijke Cultuurlening & Creatieve Vouchers
Katja Draper van K&C komt in de middag wat vertellen over de Noordelijke Cultuurlening; een voordelige lening (lage rente) voor kunstenaars, creatieven en culturele organisaties met een droom of ambitie, die woonachtig en/of gevestigd zijn in Drenthe, Friesland of Groningen. 

Ook vertelt ze over de Creatieve Vouchers van de provincie Groningen; hiermee kunnen ondernemers en stichtingen 50% korting met een max. van €5000,- krijgen op het inzetten van een creatief ondernemer voor het uitvoeren van een innovatief idee of product.  Voor creatief ondernemers is deze voucher een korting die je je opdrachtgever kunt bieden die jou zelf niks kost.

Adviesregeling van de Economic Board Groningen
Heb je bedrijfsadvies nodig en wil je zelf kiezen van welke adviseur? Daarvoor heeft de Economic Board Groningen de EBG AdviesregelinG. Je kunt 50% korting (max. € 2.500) op de maximale totale kosten van € 5.000 terugkrijgen. Maarten Soppe van de EBG komt hierover vertellen.

Deze regeling geldt voor hulp bij het schrijven van een businessplan/marketingplan, beoordelen of een investeringsplan haalbaar is, het indienen van een aanvraag voor risicofinanciering of bij bedrijfsoverdracht.

Na afloop is er ruimte voor vragen en kun je netwerken met collega’s.

Deelnemen?
Interesse om deel te nemen aan deze workshop? Meld je dan vóór 5 oktober aan via hallo@ivak.net o.v.v. Workshop Financieel Plan*
(* bij een overschrijding van het max. aantal aanmeldingen krijgen creatieve ondernemers uit de DAL-regio voorrang!)


Deelname  = gratis!

Datum: Donderdag 10 oktober 2019 van 9.30 uur tot 15:30 uur.
Locatie: De Basiliek, Solwerderstraat 45-47, 9901 BB Appingedam

Volg ons op

11,071FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
WonenWonen
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten