zaterdag, oktober 16, 2021
11.3 C
Delfzijl

Gratis Agro IT scan geeft boeren en tuinders inzicht in digitale weerbaarheid

Nederland – Digitalisering van bedrijfsprocessen in de agrarische sector vindt in hoog tempo plaats, denk aan melkrobots, klimaatbeheersing in stallen of tuinbouwkassen en voercomputers. Dit biedt kansen, maar door de directe verbinding met het internet zijn er ook risico’s. Daarom stelt LTO Noord in samenwerking met MKB Cyber Campus,  ROC Friese Poort, ROC Friesland College speciaal voor de agrarische sector een uitgebreide Agro IT scan beschikbaar. 

“Wat je kunt aansturen via het internet, moet je ook goed beveiligen”, zegt regiobestuurder Brenda Timmerman van LTO Noord. “Want ook een boerenbedrijf kan worden gehackt door bijvoorbeeld dierenactivisten. Dit staat bij weinig agrarisch ondernemers hoog op de agenda, terwijl de digitale dreiging toeneemt. Je kunt zelf maatregelen treffen door je IT-omgeving goed te beveiligen. Cyberweerbaarheid is dus geen randzaak maar een onderdeel van de basis van je bedrijf.”

Uitgebreide Agro scan 
De MKB Cyber Campus heeft een uitgebreide Agro IT scan speciaal voor de agrarische sector ontwikkeld. Hiermee krijgt een agrarisch ondernemer meer inzicht in de digitale weerbaarheid van zijn agrarische onderneming. Dit kan op 2 manieren legt Nienke Hoeksma, projectleider bij de MKB Cyber Campus uit: “Met de digitale scan vul je zelf je gegevens in, een andere optie is een bedrijfsbezoek door een adviseur van de MKB Cyber Campus. Je vult dan samen de Agro IT scan in. Waarbij we uiteraard rekening houden met de COVID-19 richtlijnen.”

Inzicht in digitale veiligheid
Na afronding van de scan ontvangt de agrarisch ondernemer een beknopt rapport. Dit rapport geeft je binnen 5 minuten inzicht in de digitale veiligheid van je bedrijf. “Na deze scan ben je je als agrarisch ondernemer veel bewuster van de risico’s die er zijn op het gebied van cyber security, vult Timmerman aan. “Daarbij ontvang je een advies en praktische tips om je IT systeem, software of robots beter te beveiligen. We moedigen daarom alle agrarisch ondernemers in Noord-Nederland aan om de gratis scan in te vullen.”

De MKB Cyber Campus is er om het bedrijfsleven en in het bijzonder het MKB meer weerbaar te maken voor cybercriminaliteit. Er is de komende twee jaar ruimte om zo’n zeshonderd agrarische bedrijven in Noord-Nederland door te lichten op hun cyberweerbaarheid.  Je kunt de Agro IT Scan vinden op de website van MKB Cyber Campus

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,301VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
spot_img
AutoAuto
TuinTuin
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
DierDier
Mode 2021Mode 2021