Grasbaanraces Westeremden op zaterdag 6 en 13 mei

Westeremden – Na vorig jaar een lang weekend grasbaanracen is er dit jaar weer gekozen voor 2 zaterdagen. De Stichting Baansport Westeremden (SBW) is al weer enige tijd bezig met de voorbereidingen voor de traditionele grasbaanraces op ijsbaanterrein De Wierde aan de Wierdeweg in Westeremden. Er wordt namelijk gereden op zaterdag 6 mei en zaterdag 13 mei.

Zaterdag de 6e is het de beurt aan de jeugd- en nationale rijders van de KNMV in de klassen 50cc-65cc-85cc-125cc en de nationale klassen Power Girls-Runner-up ST1 en Follow-up ST2. Daarnaast de specialklasse 125cc jeugd.  Er wordt gestreden om de punten voor het nederlands kampioenschap. Naast de reguliere klassen is er ook dit jaar weer plaats in het programma voor de Regio-/clubklasse waar aan regionale rijders de mogelijkheid wordt geboden om ook eens de strijd met elkaar aan te gaan op de grasbaan-piste. Steun en aanmoediging van hun fans zal zeker welkom zijn.

De KNMV-rijders zullen in Westeremden voor de 4e maal dit seizoen de strijd met elkaar aan gaan. Er zal ongetwijfeld weer volop gestreden worden voor de felbegeerde kampioenspunten. Immers zo vroeg in het seizoen wil men direct bovenaan in het klassement meetellen, want je weet immers niet wat er in de rest van het seizoen nog kan gebeuren waardoor misschien puntenverlies kan worden geleden.

Dit jaar zijn er diverse nieuwe gezichten te zien in het deelnemersveld. Met name in de Power Girls oftewel de damesklasse is de deelname behoorlijk gegroeid. In de voorgaande 3 wedstrijden zijn er een aantal dames die behoorlijk van zich hebben doen spreken en beslist een aanwinst zijn voor de sport. Ook in de andere klassen is er nogal wat nieuwe aanwas.

Nieuw dit jaar is dat alle rijders een transponder op hun motor gemonteerd moeten hebben. Dit geeft een snelle registratie van de finishvolgorde. Daarnaast kunnen rijders en ieder die daarin is geïnteresseerd de rondetijden bekijken op smartphone, ipad enz. De een haalt daaruit bepaalde informatie en de ander volgt dit omdat hij dat leuk vindt om te weten.

De weersomstandigheden lijken te verbeteren. De baanopbouw is in volle gang en de organisatie heeft alle voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. De rijders kunnen zich melden en dan kan er zaterdag de 6e mei op een mooie kleibaan begonnen worden aan een racedag met spannende en sportieve wedstrijden, die het kijken zeker waard zijn. De toegang is deze dag niet gratis!

Zaterdag 13 mei staat in het teken van de VTBM-grasbaanraces. Veel deelnemers in veel verschillende klassen van groot tot klein. Of je nu in de klasse Toppers in de Dop (vanaf 5 jaar) van start gaat, in de klasse 125cc, de Follow-up of de Veteranen, allemaal zijn ze behoorlijk fanatiek. De VTBM-coureurs komen in Westeremden aan het startlint voor hun tweede wedstrijd dit seizoen. De eerste wedstrijd werd verreden op het zanderige motorsportcentrum in Vledderveen. De baan in Westeremden zal bij vochtig weer een grippige piste opleveren en bij mooi weer een harde kleibaan. Dit is iets geheel anders voor de coureurs. Vele van hen zijn hier niet aan gewend en we zullen zien wie zich het best kan handhaven op deze baan. In diverse klassen is niet te voorspellen wie er met de dagzege naar huis gaat. Dat er weer flink gestreden gaat worden om de punten moge duidelijk zijn.

Al met al genoeg redenen om zaterdag 6 mei een bezoek te brengen aan de KNMV-races en/of zaterdag 13 mei de VTBM grasbaanraces te bezoeken. De aanvangstijden zijn als volgt:

Zaterdag   6 mei  – training vanaf 14.00 uur, aanvang wedstrijd 16.00 uur.
Zaterdag 13 mei  – training vanaf 10.00 uur, aanvang wedstrijd 12.00 uur.Back to top button