Grasbaan weekend in Westeremden

Westeremden – Ondanks de natte weersomstandigheden van de afgelopen tijd is de Stichting Baansport Westeremden (SBW) al weer enige tijd bezig met de voorbereidingen voor de traditionele grasbaanraces. Deze keer het “Grasbaan-weekend Westeremden”. De wedstrijden, die normaliter verdeeld zijn over 2 zaterdagen, vinden deze keer beide plaats in een weekend. Er wordt namelijk gereden op vrijdag 6 mei en zaterdag 7 mei.

Vrijdag 6 mei is het de beurt aan de jeugd- en nationale rijders van de KNMV in de klassen 50cc-65cc-85cc-125cc en de nationale klassen Power Girls-Runner-up ST1 en Follow-up ST2. Daarnaast de specialklasse nationaal en de specialklasse jeugd.  Er wordt gestreden om de punten voor het Nederlands kampioenschap. Naast de reguliere klassen is er ook dit jaar weer plaats in het programma voor de Regio-/clubklasse waar aan regionale rijders de mogelijkheid wordt geboden om ook eens de strijd met elkaar aan te gaan op de grasbaan-piste. Steun en aanmoediging van hun fans zal zeker welkom zijn.

Voor de KNMV-rijders is de wedstrijd op het Westeremder ovaal pas de tweede wedstrijd van dit seizoen en men zal er alles aan doen om zo hoog mogelijk in het dagklassement te eindigen en daarmee de nodige kampioenspunten te verzamelen. Dat belooft weer een spannende race-dag te worden op de sfeervolle kleibaan op het ijsbaanterrein De Wierde.

Zaterdag 7 mei staat in het teken van de VTBM-grasbaanraces. Veel deelnemers in veel verschillende klassen van groot tot klein. Of je nu in de klasse Toppers in de Dop (vanaf 5 jaar) van start gaat, in de klasse 125cc, de Follow-up of de Veteranen, allemaal zijn ze behoorlijk fanatiek. Ook deze coureurs hebben dit seizoen nog niet veel wedstrijden kunnen rijden, eveneens door de afgelastingen vanwege de weersomstandigheden. Zij zullen er op gebrand zijn om de kampioenspunten binnen te halen. De rijders zijn aan elkaar gewaagd en ook deze dag kan men weer gaan genieten van mooie wedstrijden.

Al met al genoeg redenen om vrijdag 6 mei een bezoek te brengen aan de KNMV-races. De wedstrijden op 7 mei zijn zeker ook een kijkje waard. De aanvangstijden zijn als volgt:

Vrijdag 6 mei  – training vanaf 14.00 uur, aanvang wedstrijd 16.00 uur.
Zaterdag 7 mei  – training vanaf 10.00 uur, aanvang wedstrijd 12.00 uur.

Back to top button