Goede prestaties van Neptunus roeiers in Amsterdam

Amsterdam – Afgelopen weekend hebben een aantal jeugdroeiers van Neptunus hun eerste roeiwedstrijd van het seizoen gevaren. Op de Amstel werd een lange afstands wedstrijd gehouden met deelnemers uit het hele land. Maarten Veninga roeide met drie jongen van de Hunze uit Groningen naar een mooie tweede plaats. Neptunus stuurman Fons Folkers loodste verenigingsgenoten Eva Griep, aangevuld met drie Groningse meiden, naar een mooie vijfde plaats. Op zondag kwam Jan Huib Veninga in actie in de een persoonsboot over een afstand van vier kilometer. Hierbij was de top van de Nederlandse junioren aanwezig. Jan Huib had in januari al weten te verassen op de roei ergometer kampioenschappen. Zondag was de eerste grote test op het water. Na een goed gevaren race eindigde hij uiteindelijk op een twaalfde plaats in een veld van 43 deelneemers. De afstand tussen nummer vier en nummer twaalf bedroeg echter maar negen seconden. Met iets scherper stuurwerk op het onbekende water van de Amstel was er wellicht nog iets meer mogelijk geweest voor Jan Huib.

Verder waren er goede prestaties van twee oud Neptunus junioren die tegenwoordig bij studentenverenigingen in Groningen Roeien. Damion Eigenberg (Gyas) won bij de lichtgewicht senioren de eerste plaats over 7,5 kilometer. Anne-men Huijzer (Aegir) werd over dezelfde afstand derde in de Dames beginnelingen klasse.

De volgende wedstrijd voor Jan Huib is van 22-24 april, het NK over de reguliere afstand van twee kilometer op de Willem Alexander Baan in Rotterdam. De andere Neptunus jeugd mag komende zondag aantreden in Leeuwarden voor de eerste wedstrijd in de regiocompetitie.

Back to top button