18.3 C
Delfzijl
19 juni 2021 06:12

Gladheid door ijzel nagenoeg voorbij; einde code rood

spot_img

Nederland – De gladheid door ijzel is nu nagenoeg overal voorbij. Alleen in het uiterste noorden is nog sprake van lokale ijzel. In vrijwel het hele land kan het nog wel lokaal glad zijn door sneeuwresten. Komende nacht is vooral in de noordoostelijke helft van het land kans op gladheid door opvriezing. Ook kan het vooral in het noorden flink mistig worden. Het KNMI heeft code rood beĆ«indig voor Noord-Nederland wel geldt code geel tot het einde van de dag.

De winterkou is uit het land verdreven en dat ging op grote schaal gepaard met gladheid door ijzel. In het zuidwesten verdween de ergste gladheid al vroeg in de ochtend, in het noorden duurde het tot in de middag. Op de Wadden, in Groningen en het noorden van Drenthe kan het komende uren lokaal nog verraderlijk glad zijn als gevolg van de ijzel.

Vanavond en vannacht regionaal mist en gladheid
Vanavond is het overwegend droog en grotendeels bewolkt. Het wordt nevelig met vooral in het noorden grote kans op mist. Ook kan het in het noorden, midden en oosten van het land plaatselijk glad worden. Ondanks dat de luchttemperatuur boven nul blijft kan het wegdek lokaal afkoelen tot het vriespunt. Dit komt doordat er nog vorst in de grond zit. De wegen zijn nat en kunnen dan opvriezen met verraderlijke gladheid tot gevolg.

In de loop van de nacht trekt vanuit het zuidwesten een gebied met af en toe lichte regen over het land. Hierbij loopt de temperatuur iets op en neemt de kans op opvriezingsgladheid af. 

Hoge temperaturen op komst?
Komend weekend kan het 12-16 graden worden op zaterdag en maar liefst 14-18 graden op zondag. In plaats van schaatsen in het zonnetje, zoals afgelopen weekend, kunnen dan de tuinstoelen naar buiten!

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,255VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
KlussenKlussen
TuinTuin
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten