Gitarist Hans Elzinga op Cultuurerf Andledon

Den Andel – Komende zondagmiddag (13 november) kan vanaf 15:00 op Cultuurerf Andledon worden genoten van een optreden van gitaarvirtuoos Hans Elzinga. Elzinga speelt meditatieve en stevige gitaarstukken, die hij combineert met effecten, looppedaal en fluit.

Hans Elzinga begon begin jaren tachtig met het maken van eigen gitaarstukken. Daarna is hij voornamelijk met anderen gaan spelen, maar enkele jaren geleden heeft hij de solo optredens weer opgepakt. Van het resultaat heeft het publiek eerder, in 2020, reeds live kunnen genieten: een mix van meditatieve stukken, folk en Americana met jazzinvloeden. De stukken kleuren soms hemels, soms ‘down to earth’. Naast eigen werk speelt de gitarist ook enkele covers. Een bijzonderheid is dat hij zijn gitaarspel combineert met fluit. Daarnaast heeft hij oude Spaanstalige teksten in een nieuw jasje gestoken en speelt hij enkele niet instrumentale stukken.

Elzinga heeft in de loop der jaren een ruime podiumervaring opgebouwd met optredens door het hele land. Zo heeft hij onder meer succesvol gespeeld op het Taribush Kuna Festival, op Art Carnivale, op het Andelster Kingsday festival en op het DuneArt Festival in Den Haag. Zijn laatste cd Introspectief, kreeg  lovende kritieken uit de folk scene.

Dit is het laatste reguliere optreden van Andledon in 2022. Na dit optreden vinden er nog open podia en een Kerstfair plaats. Het optreden van Hans Elzinga start zondag 13 november om 15:00 en duurt tot ongeveer 17:30. De entree voor het optreden bedraagt 12,50 euro.

Back to top button