12.8 C
Delfzijl
16 juni 2021 08:54

Gevarieerd Kunstweekend in Kunstdorp Den Andel

spot_img

Den Andel – Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg en Galerie Den Andel aan de Streekweg in Den Andel organiseren het komende weekend (zaterdag 12 en zondag 13 mei) een gevarieerd kunst- en ambachtsweekend onder de vlag van ‘Kunstdorp Den Andel.’ Het weekend biedt onder meer exposities van beeldende kunst, aangevuld met workshops, poëzie en muziek.

Galerie Den Andel opent het komende weekend haar deuren voor de kersverse expositie Kleur en Beleving. Onder het motto ‘Vorm door kleur, stemming door kleur, energie door kleur, kleur is leven!’ kan in de Andelster galerie worden genoten van de expressies van Hélène Grégoire, de kleurcomposities van Barbara van Haaften en de verfijnde nuances van Edwin Grissen. Op Cultuurerf Andledon treft het publiek de expositie Weerzien 2, een gevarieerde verzameling werken van kunstenaars die met regelmaat als gast op Andledon vertoeven. De ruimtes bieden onder meer werk van Harjo Martinus, Aline van Urk en Wiendelt Hooijer. Daarnaast staan buiten stalen en brons-messing objecten opgesteld van Egbert Hanning.

Op zaterdag kan het publiek zelf aan de slag met een workshop pyrografie op het Cultuurerf. Op zondag bestaat een mogelijkheid met klei te werken. Op beide dagen kan verder worden genoten van de podiumkunsten. Op zaterdag zal huisdichter Gritter (evenals het Cultuurerf bekroond met Waddengoud) diverse voordrachten verzorgen aan de hand van zijn unieke ‘Poëziemenu’. Op zondag zullen diverse optredens worden gegeven door de Damned Poets Blues Band, een bijzonder muzikaal trio bestaande uit Hans Elmers (gitaar), Louis Godschalk (percussie en achtergrondzang) en Gritter (zang en gitaar) dat onder meer werkt met teksten van Langston Hughes, Jim Morrison en eigen werk van Gritter.

Op beide dagen resideert kunstschilder Ties Koning op het erf, die zich door de tuin en de omgeving ter plekke zal laten inspireren en korte workshops zal bieden. Daarnaast neemt hij het nodige eigen werk mee.

Zowel Galerie Den Andel als Cultuurerf Andledon zijn het komende weekend (zaterdag en zondag) van 11:00 tot 18:00 geopend voor publiek.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,255VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
TuinTuin
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
AutoAuto

Populaire berichten