Geslaagde Winterpruiverij met Jaap Nienhuis in Zeerijp

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Zeerijp – Afgelopen zondagmiddag vond in Zeerijp de ‘Winterpruiverij’ plaats in het dorpshuis te Zeerijp, tegenover de prachtige Jacobuskerk.

De Culturele Vereniging Zeerijp had dit jaar het Thema ‘Groningen’ gegeven. Er waren prachtige oude foto’s te zien van Zeerijp en omgeving.

Zoals een Pruiverij betaamd, was er veel lekkers te proeven. Snert, mosterdsoep, olle wieve tonen soep, poffert en krentjebrij, traditiegetrouw bereid door de Riepsters. Kinderen hadden voor het toetjesbuffet heerlijke bonbons en brownies gemaakt.

Tussen het eten door kwam Jaap Nienhuis de bezoekers vermaken met winterse verhalen. Hij vertelde prachtig over de barre, twaalfde Elfstedentocht die hij uit geschaatst heeft. Zijn promotie tot brandweercommandant. Ook zijn reis naar Amsterdam in de eerste week van januari met de ijzel, om 5 minuten in het praatprogramma van Eva Jinek te mogen zitten.

Als afsluiting was er een grote loterij met geweldige prijzen die door ondernemers uit Zeerijp en omgeving beschikbaar waren gesteld.

Zo was er door Atelier van Hulsen een speciaal ‘aarbevingsspeldje’ aangeboden en door Boerderij de Diek’n een driegangen diner voor twee personen.

Bambidesign, kadowinkel ‘Bij de kosterij’, Houtkoorts, de Hubo, Hartvisie, De Lachende schoorsteenveger, B-zinnig, Haarstudio 23, schoonheidssalon ziezo, van weerden, kapsalon de Smidse, Trendy nails, Fisch & So en pedicure Tinet hebben samen met de Riepsters weer voor een schiere oavend gezorgd, bedankt!

Kortom, t Was n oavend vol verrazzens.

Goidag!

Back to top button