Geslaagde Open Dag brandweer Middelstum

Middelstum – Brandweer Middelstum organiseerde zaterdag 23 juni een open dag op het Concordiaplein in het dorp. Met de Open Dag vierde brandweer Middelstum tevens haar 140-jarig bestaan. Op het plein stonden diverse stands met onder andere informatie over brandpreventie. Voor kinderen waren er brandweerspuitspellen met de jeugdbrandweer van Delfzijl, een springkussen en ze konden zich laten schminken.

Ook waren er diverse demonstraties over hoe je bijvoorbeeld een vlam in de pan dooft en hoe de brandweer personen uit een auto knipt bij een verkeersongeval. Diverse brandweer voertuigen uit de regio waren aanwezig, zoals een Amerikaanse ladderwagen van de bosbrandweer uit Zoutkamp en een oude brandweerwagen van brandweer ’t Zandt.

Brandweer Middelstum kan terug kijken op een geslaagde Open Dag, veel belangstellenden kwamen een kijk je nemen. Vooral de kinderen keken gefascineerd naar het werk wat de brandweermannen uitvoerden.

Vrijwilligers gezocht
De kazernes in Middelstum én Loppersum zoeken nieuwe vrijwilligers. In het bijzonder vrijwilligers die overdag in Middelstum of Loppersum zijn.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1628″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button