Geslaagde eerste editie van het A-meezing Popkoorfestival in Delfzijl

Delfzijl – In een grote tent naast Grand Café Het Lokaal vond zaterdag 27 mei voor het eerst het A-meezing Popkoorfestival plaats. Zes koren uit de regio namen deel aan deze eerste editie. De deelnemende koren zongen allemaal 20 minuten en het repertoire bestond uit lichte muziek van Nederlandse meezingers tot hits uit de top 40 en klassieke popsongs. De populaire band Traffic Jam verzorgde tijdens het evenement de muzikale begeleiding voor de koren.

Aan het Popkoorfestival zat een wedstrijd element gekoppeld, maar zonder jury. De koren mochten elkaar beoordelen. Popkoor Ripa uit Zeerijp werd met het maximaal haalbare aantal punten verkozen tot winnaar. Het popkoor zong nummers van onder meer U2, Robbie Williams, Guns n’ Roses en Ike & Tina Turner.

De winst was een mooie opsteker voor dirigente Liesbeth Blaauw, die pas twee maanden eerder de leiding kreeg over het koor.

Hoewel Popkoor Ripa in de huidige samenstelling dus al beschikt over prijswinnende kwaliteiten, kan het koor altijd versterking gebruiken van enthousiaste zangers. Vooral mannenstemmen zijn van harte welkom. Meer informatie over popkoor Ripa is te vinden op de website http://www.popkoorripa.nl of op Facebook: https://www.facebook.com/PopkoorRipa

Na de prijsuitreiking ging het feest verder met meezingers van Traffic Jam.

De deelnemende koren waren:
popkoor ‘PUUR’ uit Siddeburen
popkoor Popkorn uit Siddeburen
popkoor Songbird uit Uithuizen
popkoor True Colors uit Delfzijl
popkoor Ripa uit Zeerijp
popkoor Singsation uit Farmsum

Back to top button