fbpx
7.2 C
Delfzijl
vrijdag 03 april 2020
Home Algemeen Geslaagde 13e editie van de Spooktochten van Zeerijp

Geslaagde 13e editie van de Spooktochten van Zeerijp

Zeerijp – Op 15 en 16 november stond Zeerijp weer in het teken van de jaarlijks terugkerende Spooktochten van Zeerijp, die dit jaar voor de dertiende keer werden georganiseerd. Ruim 1100 deelnemers liepen de tocht door en rond Zeerijp, waarbij zo’n 100 vrijwilligers dertien acts opvoerden langs de route. Onderweg kon men rekenen op allerlei lugubere verschijningen zoals zombies, killerclowns, plaque doctors, horror militairen en bekende figuren uit horrorfilms als Saw en It.

Dit jaar werden deelnemers zelfs meegenomen onder de grond in de mijnen van Zeerijp en stond een bos helemaal in het teken van de Pyramides in Egypte. Het begin van de Spooktochten was zoals gewoonlijk in het Dorpshuis “Bij Jacobus” in Zeerijp, waar de eerste griezels de deelnemers al stonden op te wachten. Vanaf 19:30 uur tot 00:00 uur vertrokken groepjes deelnemers om de vijf minuten uit het dorpshuis om de tocht te aanvaarden, waarna ze na ongeveer anderhalf uur weer terugkeerden. De reacties waren zeer positief en men was onder de indruk van de kwaliteit van de acts en de grote hoeveelheid werk die deze met zich mee gebracht moesten hebben. Het was duidelijk dat de vele voorbereidende werkzaamheden hun vruchten hadden afgeworpen en de maanden die besteed waren aan de organisatie, niet voor niets waren geweest. De professionaliteit werd door velen genoemd en zorgde voor een probleemloze doorstroming van alle deelnemers.

Tijdens de eerste avond was er ook speciale aandacht voor een bijzondere groep deelnemers. Een grote groep deelnemers met een verstandelijke beperking, liepen onder begeleiding van medewerkers van De Brug Noord Groningen, een speciaal aangepaste versie van de Spooktochten van Zeerijp. Er werd rekening gehouden met de speciale behoeften van deze deelnemers en de acts werden op een rustige manier getoond aan de deelnemers, welke hier zichtbaar van genoten. Door subsidie van de gemeente Loppersum en sponsoring door verschillende bedrijven en stichtingen, was het mogelijk om deze deelnemers kosteloos te laten deelnemen, inclusief een maaltijd voorafgaande aan het lopen van de tocht en een gezellige nazit met koffie en thee bij terugkomst. Als klap op de vuurpijl werden de deelnemers ook nog eens getrakteerd op een spectaculaire vuurshow met draaiende vuurballen, vuurstokken en zelfs een heuse vuurspuwer, voordat ze weer huiswaarts keerden. De organisatie en vrijwilligers hebben zeer genoten van deze geweldige groep deelnemers en zijn de gemeente Loppersum en de sponsoren enorm dankbaar dat dit mogelijk gemaakt kon worden.

Inmiddels is er in het dorp helemaal niets meer te bekennen en lijkt het alsof er helemaal niets gebeurd is, maar schijn bedriegt, Zeerijp trilde op haar grondvesten! De organisatie is al weer begonnen met de voorbereidingen voor de veertiende editie van de Spooktochten van Zeerijp in 2020. Deze zullen gehouden worden op vrijdag 13 (vrijdag de 13e !!!) en zaterdag 14 november.

Inschrijving is al mogelijk via de website: www.spooktochtzeerijp.nl en wie denkt dat het wel erg vroeg is om je nu al aan te melden: Al jaren zijn de Spooktochten van Zeerijp al weken voor aanvang volgeboekt, dus wil je zeker zijn van deelname? Zorg dat je tijdig inschrijft… Ze komen er weer aan, de Spooktochten van Zeerijp…Tik…tik…tik…

Advertenties