fbpx
18.8 C
Delfzijl
zondag 05 april 2020
Home Algemeen Geen uitbreiding parkeerschijfzones gemeente Delfzijl nodig

Geen uitbreiding parkeerschijfzones gemeente Delfzijl nodig

Delfzijl – Het college heeft eind 2017 besloten de parkeerschijfzones op het Commandementsplein en Plein de Molenberg in Delfzijl uit te breiden door de komst van het Gezondheidscentrum. Hierbij is afgesproken de maatregel een half jaar na volledige ingebruikname van het Gezondheidscentrum te evalueren.

In oktober 2019 is de parkeersituatie in het centrum van Delfzijl geƫvalueerd. Uit het onderzoek blijkt dat de parkeerdruk op het Commandementsplein en Plein de Molenberg hoog is. Maar niet zo hoog dat aanvullende parkeermaatregelen, zoals uitbreiding van de parkeerschijfzones of het veranderen van de maximale parkeertijd, nodig zijn. Daarnaast zijn in de parkeerschijfzones elders in het centrum vaak voldoende parkeerplaatsen beschikbaar voor bezoekers en inwoners.

Parkeerdruk aan randen parkeerschijfzone
De parkeerdruk is niet alleen voor de parkeerschijfzones in kaart gebracht, maar ook voor de rest van het centrum. Hieruit blijkt dat net buiten de parkeerschijfzones de parkeerdruk hoog is. Het vinden van een parkeerplaats is daardoor lastig. ‘Bewoners die direct aan een parkeerschijfzone wonen kunnen bij de gemeente een ontheffing aanvragen, zodat ze hier langer mogen parkeren. Om deze bewoners tegemoet te komen kijken we of het huidige beleid versoepeld moet worden’, aldus wethouder IJzebrand Rijzebol.

Ontheffing aanvragen
Meer informatie over het aanvragen van een ontheffing staat op www.delfzijl.nl/parkeerontheffing.

Advertenties