fbpx
21 C
Delfzijl
zaterdag 30 mei 2020
Home Algemeen Genomineerden Nationale Vrijwilligersprijzen in de gemeente Delfzijl bekendgemaakt

Genomineerden Nationale Vrijwilligersprijzen in de gemeente Delfzijl bekendgemaakt

Delfzijl – Afgelopen donderdag werden er in De Kajuit de Delfzijlster genomineerden voor de Nationale Vrijwilligersprijzen bekend gemaakt. Het VrijwilligersSteunpunt uit Delfzijl heeft inwoners en vrijwilligersorganisaties in het kader van de Nationale Vrijwilligersprijzen opgeroepen om kandidaten die hiervoor in aanmerking komen aan te melden. Dit kon tot 6 januari. Alle genomineerden kregen op 16 januari kregen uit handen van Nathanja Mulder, coördinator van het VrijwilligersSteunpunt in Delfzijl een plakkaat overhandigd. Sommige vrijwilligers waren tijdens de uitreiking van de plakkaten zichtbaar geroerd toen ze hoorden waarom ze genomineerd zijn.

In de categorie lokale vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven zijn het  Zeekadetkorps Delfzijl, Voltigevereniging de Eemsrakkers en Dierenvoedselbank De Gouden Poot genomineerd. Deze inzendingen maken kans op de juryprijs van € 6.000 en de publieksprijs van € 2.500.

In de categorie VriendenLoterij Passieprijs is Ilonka Habing van Roijen van het Broodhuisje genomineerd. Zij maakt kans op een bescheiden prijs en gratis toegang tot het festival ‘We doen het samen!’ met diverse workshops.

In de categorie Gouden Venus van Milo werd André Ampak genomineerd. Hij is actief voor onder andere Geriatrische inrichting Vliethoven Delfzijl en de Voedselbank. Hij maakt kans op een bedrag van € 5.000,- van het DELA Fonds om in te zetten voor zijn vrijwilligersdoel

De landelijk aangestelde jury bepaalt uiteindelijk welke lokale kandidaten op 28 maart 2020 de Nationale Vrijwilligersprijzen in ontvangst mogen nemen. De prijzen zullen worden uitgereikt door Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Advertenties