fbpx
-0 C
Delfzijl
25 januari 2021 01:53

Delfzijl opgenomen in “reisgids” treurtrips met routes langs de mooiste lelijke plekken van Nederland

Delfzijl – Freelance journalist en schrijver Mark van Wonderen heeft onlangs een boek uitgebracht met de treurigste plekken van Nederland. In het boek genaamd treurtrips laat van Wonderen beelden van de mooiste lelijke plekken van Nederland zien. Mark is een groot liefhebber van dergelijke aandoenlijke treurnis en reisde het hele land af om deze plekken vast te leggen.

Het boek is bedoeld als een soort van reisgids langs treurigste plekken van Nederland inclusief tips en kaarten met inspirerende fiets-, wandel- en scootmobiel routes.

Waarom van Wonderen het boek schrijft over deze plaatsen die toeristen geen blik gunnen? “Nederland is een mooi land, maar wel een heel erg aangeharkt land. Over elke vierkante meter is nagedacht en zijn talloze bestemmingsplannen geschreven. Zodra in ons land een plek dreigt te verloederen, komen gemeentes en projectontwikkelaars onmiddellijk in actie. Daarom moeten we de plekken omarmen die zich niks van die Hollandse regelzucht lijken aan te treffen”, vertelt van der Wonderen.

Gebouwen die heerlijk onbekommerd staan weg te kwijnen, verloederde winkelcentra waar nog geen grootscheepse renovatieplannen voor zijn opgesteld en badplaatsen die eens iets van grandeur moeten hebben uitgestraald, maar waar nu alleen de snackbar nog goede zaken doet.

Ook Delfzijl heeft een plek in het boek veroverd, volgens van Wonderen laten toeristen zich nauwelijks zien in Delfzijl. Maar verdient deze stad het toch om bezocht te worden, laat van Wonderen weten in het voorwoord van het boek.

Het boek 304 pagina’s tellende boek met treurtrips is verkrijgbaar via de uitgever of in de boekhandel.

Volg ons op

10,795FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten