Gemeenteraad Eemsdelta op zoek naar leden rekenkamercommissie

Appingedam – De gemeenteraad van Eemsdelta zoekt kandidaten voor de eerste rekenkamercommissie van de nieuwe gemeente. De rekenkamercommissie gaat onderzoek doen naar het gemeentelijk beleid en helpt daarmee de raad om zijn controlerende taak uit te voeren.

Rekenkamercommissie Iedere gemeente heeft een rekenkamer of rekenkamercommissie. De gemeenteraad van Eemsdelta wil graag van start met een rekenkamercommissie en zoekt hiervoor kandidaten. De rekenkamercommissie van de gemeente Eemsdelta zal bestaan uit drie externe leden, van wie één voorzitter is. De leden bepalen welke onderzoeken zij uitvoeren en voeren daarover overleg met de raad. De onderzoeksrapporten van de rekenkamercommissie worden aan de gemeenteraad overhandigd. Het is gebruikelijk dat de rekenkamercommissie in de onderzoeken aanbevelingen doet aan de raad en het college om beleid te verbeteren.

Kandidaten gezocht
Voor het goed functioneren van de rekenkamercommissie worden drie capabele kandidaten gezocht. Eduard Mulder (raadslid namens VVD) is voorzitter van de auditcommissie van de raad en leidt de selectiecommissie: “Wij zoeken een onafhankelijke voorzitter en leden die gevoel hebben voor bestuurlijke processen en die ervaringen hebben met het doen van onderzoek. Affiniteit met de regio en goede communicatieve vaardigheden zijn voor ons ook van belang. Wij zoeken leden met verschillende achtergronden, om zo het volledige domein van de gemeente te kunnen dekken.”

Procedure
Kandidaten die geïnteresseerd zijn kunnen hun motivatie tot en met 18 april via de website van de gemeente Eemsdelta kenbaar maken. Daarna zal de selectiecommissie, die naast Eduard Mulder bestaat uit Aagtje El derman-Star (CDA) en Joop van der Lei (PvdA), gesprekken voeren met verschillende kandidaten. De geselecteerde kandidaten worden, na een kennismaking met de auditcommissie, voorgedragen voor benoeming door de gemeenteraad.

Back to top button