fbpx
1 C
Delfzijl
27 januari 2021 11:31

Gemeente plant kleine 100 fruitbomen in openbaar groen Woldendorp en Termunten

Termunten – Afgelopen jaar heeft de gemeente Delfzijl samen met inwoners van Woldendorp en Termunten plannen gemaakt voor de inrichting van openbaar groen in hun dorp.

In Woldendorp is een plan gemaakt voor de omvorming van de door essentaksterfte aangetaste bossen en houtsingels. Hier worden 5500 nieuwe bomen en struiken geplant, waaronder 28 fruitbomen. Tussen Termunten en Woldendorp is een nieuw fietspad aangelegd. Als onderdeel van dit plan worden hier komend voorjaar 100 bomen geplant, waaronder 71 fruitbomen.

Het planten van fruitbomen was een specifieke wens van inwoners uit de werkgroepen. Er komen zogenaamde hoogstam fruitbomen, waarbij de variatie in fruitbomen groot is (appels, peren, walnoten, hazelnoten, pruimen en kersen). Hierbij is ook gekozen voor streekeigen soorten, zoals “Groninger Kroon”, “Bramley’s Seedling” en “Zoete Kroon”.

Vrijwilligers gezocht voor snoeien fruitbomen
Met de inwoners is afgesproken dat de fruitbomen door vrijwilligers onderhouden worden. Jaarlijks gaat het om twee tot drie dagdelen. Wilt u vrijwilliger worden? Voor meer informatie en/of opgave kunt u telefonisch contact opnemen met de gemeente Delfzijl, K. Krijgsheld (06 55 47 70 91), mail k.krijgsheld@delfzijl.nl. Vrijwilligers die meehelpen met het snoeien en onderhouden van de fruitbomen krijgen hiervoor een gratis cursus aangeboden.  

Volg ons op

10,820FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten