19.1 C
Delfzijl
19 juni 2021 01:10

Gemeente Midden-Groningen start webwinkel voor minima

spot_img

Midden-Groningen – Met ingang van 2019 heeft de gemeente Midden-Groningen een nieuw minimabeleid. Er is dan één regeling die voor alle inwoners hetzelfde is: het Meedoen Fonds!

Dit fonds vervangt de drie fondsen die er voorheen waren namelijk het Activiteitenfonds, het Participatiefonds en het Stimuleringsfonds. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Belangrijke aanbieders als Het Kielzog en De Kalkwijck hebben zich al aangemeld als aanbieder van activiteiten voor de webwinkel. Daarmee komt het uiteindelijke doel steeds dichterbij: iedereen doet mee in Midden-Groningen!

Wat gaat er veranderen?
Iedereen met een inkomen tot 125% van het sociaal minimum kan gebruik maken van het Meedoen Fonds. Het Fonds is opgezet als een webwinkel waarin producten en diensten staan. Deze producten en diensten maken het voor iedereen mogelijk om mee te doen. Dit betekent dat aanvragers geen papieren rompslomp meer hebben: geen aanvraagformulieren invullen, en ze hoeven geen bonnetjes meer te bewaren.

Wie komen in aanmerking voor het Meedoen Fonds?
Hieronder is een indicatie te zien van welke inkomensgroepen kunnen deelnemen aan de Meedoen webwinkel.
                                                               Vanaf 21 jaar tot AOW       vanaf AOW-leeftijd

  • Alleenstaand of alleenstaande ouders           € 1183,41                          € 1331,70
  • Gehuwd of samenwonend                           € 1690,60                          € 1820,65

Deze bedragen zijn netto en  indicatief en zijn gebaseerd op de normtabel participatiewet, juli 2018. Voor mensen tot 21 jaar gelden andere normen. Een uitzondering is de groep thuiswonende kinderen die studiefinanciering ontvangen. Deze groep kan geen aanspraak maken op de regeling.

Dringende oproep aan aanbieders: scholen, (sport)verenigingen en culturele organisaties
Aanbieders kunnen zelf hun aanbod in de webwinkel zetten. Dit is helemaal gratis. Onder andere het Kielzog en de Kalkwijck hebben hun aanbod al geplaatst. Wethouder Peter Verschuren doet nog een dringend beroep op scholen, (sport)verenigingen en culturele organisaties om hun aanbod ook te plaatsen, zoals schoolreisjes: “Alleen op deze manier kunnen wij per 1 januari deze kosten nog vergoeden voor minima. En voor alle inwoners en zeker ook kinderen is het heel belangrijk om met alles mee te kunnen doen, ook als er thuis weinig geld is. Laten we met z’n allen dit mogelijk maken.”

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,255VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
WonenWonen
DierDier

Populaire berichten