fbpx
2.9 C
Delfzijl
zaterdag 25 januari 2020
Home Politiek Gemeente Het Hogelange past openingstijden afdeling Burgerzaken aan

Gemeente Het Hogelange past openingstijden afdeling Burgerzaken aan

Bedum – Het college van burgemeester en wethouders van Het Hogeland heeft de dienstverlening van Burgerzaken geëvalueerd. Op basis daarvan is besloten om de openingstijden  van de vier gemeentelijke locaties in Bedum, Leens, Uithuizen en Winsum anders in te richten. Deze wijziging gaat per 2 september in. 

Uit de evaluatie van de huidige dienstverlening is gebleken dat de gemeentelijke organisatie onvoldoende toegerust is om kwalitatief goede dienstverlening te kunnen bieden tegen aanvaardbare kosten. Om de huidige dienstverlening te handhaven is meer dan € 300.000,- euro extra nodig dan eerder is begroot. Om de bezetting op de vier locaties tot nu toe op peil te houden, heeft de gemeente tijdelijk externe  medewerkers ingehuurd. Dit heeft geleid tot een aanzienlijk hogere kostenpost voor de publieksbalies.

Een tweede aanleiding voor een wijziging in de dienstverlening is het aantal bezoekers op de gemeentelijke locaties. Uit de evaluatie bleek dat op de locaties in Leens en Bedum dagelijks aanzienlijk minder bezoekers langskomen dan in Winsum en Uithuizen. Het college kiest er daarom voor om  het personeel daar in te zetten waar de meeste vraag is. Daarom wordt de dienstverlening voor burgerzaken en in Winsum en Uithuizen verruimd. De locaties in Leens en Bedum blijven alleen op maandag- en dinsdagmorgen voor het publiek geopend.

“Onze inwoners hebben recht op kwalitatief goede dienstverlening”, zegt burgemeester Henk Jan Bolding. “Daarom willen we zo snel mogelijk terug naar onze vaste formatie van ervaren medewerkers Burgerzaken. Om inwoners tegemoet te komen, breiden we wel onze service uit. Medewerkers gaan vaker op huisbezoek om inwoners te ondersteunen bij het aanvragen van documenten.   Daarnaast gaan we er voor zorgen dat rijbewijzen en reisdocumenten thuisbezorgd worden. Inwoners hoeven voor het ophalen van het document dan niet meer naar het gemeentehuis.”

De balies van Burgerzaken in Winsum en Uithuizen zijn vanaf september op alle werkdagen geopend voor publiek. Ook de avondopenstellingen op deze locaties, op woensdag en donderdag, blijven in stand. Voor  spoedaanvragen van rij- en reisdocumenten kunnen inwoners alleen nog terecht  in Winsum en Uithuizen. De vernieuwde openingstijden staan op de homepage van www.hethogeland.nl

Advertenties
Advertenties