Gemeente Eemsdelta stuurt brandbrief naar Den Haag; aandacht voor gevolgen hoge energieprijzen voor energie-intensieve industrie

Eemsdelta – In een brief aan de ministers Adriaansens (EZK) en Jetten (Klimaat) hebben de gemeenteraad en het college van B&W aandacht gevraagd voor de gevolgen van de hoge energieprijzen voor de energie-intensieve industrie in de gemeente Eemsdelta. Door de huidige energieprijzen verminderen veel industriĆ«le bedrijven hun productie omdat er niet tegen concurrerende prijzen kan worden geproduceerd.

Wethouder Hans Ronde: ‘Inmiddels verkeren meerdere bedrijven in onze gemeente in onzekere tijden. Dit heeft een grote impact op onze inwoners en de bestaanszekerheid van de industrie als belangrijke werkgever in onze regio’.

In de brief waarschuwen de raad en het college de ministers tevens voor het gevaar van een domino-effect. Niet alleen de toekomst van individuele bedrijven staat op het spel, ook het voortbestaan van regionale- en nationale productieketens. Met de oproep ondersteunt het college de brief met voorstellen voor maatregelen die Seaports N.V. en de Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta naar beide ministeries heeft gestuurd.

‘ Wij gaan ervan uit dat onze oproep aanleiding voor beide ministeries is om de industrie gedurende deze uitzonderlijke tijd te ondersteunen. Dat is niet alleen van lokaal en regionaal belang, maar zeker ook van nationaal belang’ , aldus wethouder Hans Ronde.

Back to top button