Gemeente Eemsdelta plaatst camera’s in de Riffenbuurt in Delfzijl na incidenten

Delfzijl – De gemeente Eemsdelta heeft vandaag camera’s laten plaatsen in de Riffenbuurt in Delfzijl, dit na verschillende incidenten in de buurt. Jongeren en groepen Antillianen zorgen al enkele jaren voor overlast in de buurt, voornamelijk op de Borkumerrif. Na een recent incident waarbij agenten met stenen werden bekogeld nadat ze een scooterrijder wilden staandehouden, was de maat vol bij de gemeente.

Burgemeester Ben Visser van de gemeente Eemsdelta liet in de laatste raadsvergadering al weten dat er samen met de politie en het Openbaar Ministerie werd gekeken of het mogelijk is om camera’s te plaatsen om de overlast te verminderen. Verdere aanpak is nog niet duidelijk, er liggen nog vragen bij het college over hoe de gemeente de problematiek nu echt aan gaat pakken.

Aanpak blijkt tot nu toe niet goed te werken
In juli 2021 ondernam de gemeente ook al actie om de overlast te verminderen, de bewoners uit de buurt werden in een brief opgeroepen om overlast te melden. “Wij vinden dat alle inwoners prettig en veilig in straat en buurt moeten kunnen worden. Daarom willen wij, gemeente Eemsdelta, Acantus, Politie Ommelanden Noord en Cadanz, samen met u, kijken wat daarvoor nodig is”, aldus voormalig burgemeester Gerard Beukema in de brief.

Nu blijkt dat het plan tot nu toe niet goed werkt, volgens Visser komt dit doordat er te weinig mankracht is bij de politie, wat het lastig maakt om de daders op te sporen: “We hebben in onze regio te maken met een beperkte capaciteit. Onze opgave is ernstig, er is heftige problematiek. Overal is personeelstekort en daar lopen we nu tegenaan.”

De camera’s zullen voor een korte tijd in de buurt staan, het is nog niet bekend hoe lang dit precies zal zijn.

Back to top button