fbpx
zaterdag 27 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Gemeente Eemsdelta en slagerij Cramer ondertekenen overeenkomst nieuwe huisvesting

Delfzijl – Maandagmiddag 19 april ondertekenden burgemeester Gerard Beukema en Thomas en Ron Cramer van slagerij Cramer de overeenkomst voor de nieuwe slagerij. De nieuwe slagerij komt naast de huidige, op de locatie Willemstraat 30 (voormalig café Het Anker). Op de slagerij komen nog twee appartementen.

Projectwethouder Jan Menninga geeft aan erg blij te zijn dat er overeenstemming is bereikt met slagerij Cramer: “ Ik ben blij dat wij nu samen gaan werken aan de nieuwe slagerij en het project Wonen met een PLUS op deze mooie plek midden in het centrum van Delfzijl.”

De verplaatsing van de slagerij is nodig om ruimte te maken voor de nieuwe supermarkt van Lidl, die hier als onderdeel van het project Wonen met een PLUS wordt gebouwd. De entree van de Lidl komt op de plek waar nu de slagerij is. Zodra de nieuwbouw volgend jaar klaar is, verhuizen de slagerij en de bewoner van de bovenwoning naar de nieuwe plek. Daarna wordt het huidige winkelpand gesloopt om ruimte te maken voor de nieuwbouw.

Definitief ontwerp
De gemeente Eemsdelta heeft samen met slagerij Cramer een definitief ontwerp gemaakt voor de nieuwbouw. Na toetsing door welstand wordt de omgevingsvergunning aangevraagd. Daarna worden de bouwwerkzaamheden aanbesteed. Café Het Anker wordt binnenkort gesloopt. Zo kan na de zomer de bouw van de nieuwe slagerij beginnen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,329VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer