Gemeente Delfzijl trekt extra geld uit voor natuur- en duurzaamheidseducatie

Delfzijl – De gemeente Delfzijl stelt extra geld beschikbaar voor natuur- en duurzaamheidseducatie op de basisscholen in de gemeente Delfzijl. Hiermee wil de gemeente Delfzijl de kennis van en zorg voor natuur en milieu te bevorderen bij deze groep kinderen.

Inzet Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN)
Basisscholen in de gemeente Delfzijl willen graag over natuur en duurzaamheid lesgeven. Onder andere de Waterschappen, Landschapsbeheer Groningen en Het Groninger Landschap bieden lesmateriaal aan. IVN verzamelt dit, toetst de kwaliteit en biedt het digitaal aan scholen aan. Dit maakt het lesmateriaal voor de scholen eenvoudig te gebruiken in hun lessen. “Reden voor de gemeente Delfzijl om dit mogelijk te maken op de Delfzijlster scholen”, zegt wethouder Jan Menninga.

Omgeving meer betrekken bij de school

IVN heeft naast het aanbieden van lesmateriaal ook de mogelijkheid om de scholen individueel te ondersteunen. Denk hierbij aan een ‘groene’ profilering, vergroening van het schoolplein en gebruik van het plein als buitenlokaal, of aan het betrekken van de schoolomgeving bij de lessen. Het kindcentrum in Wagenborgen denkt bijvoorbeeld na over een natuurplein en lessen in de natuur. Een ander voorbeeld is de school in Holwierde, die de schooltuin meer wil betrekken bij het natuuronderwijs

Back to top button