Gemeente Delfzijl en Jeugdeducatiefonds helpen kinderen uit minimagezinnen

Delfzijl – De gemeente Delfzijl en het Jeugdeducatiefonds zetten zich dit schooljaar samen in om kinderen kansrijk te laten opgroeien. Het Jeugdeducatiefonds helpt de ontwikkelingskansen van kinderen die opgroeien vanuit een achterstand. Zij bieden vergoedingen voor gerichte onderwijsactiviteiten en praktische zaken zoals bijvoorbeeld een laptop. In de gemeente Delfzijl komen Kindcentra Tuikwerd en Delfzijl Noord voor deze financiĆ«le ondersteuning in aanmerking.

Wethouder Meindert Joostens: “Deze samenwerking draagt bij aan gelijke kansen voor elk kind. Daar draait het om: dat ieder kind het maximale uit zijn of haar talenten kan halen. De scholen kunnen zelf ondersteuning aanvragen die specifiek op hun school en leerlingen van toepassing zijn. De juf of meester weet als geen ander wat voor hun leerling nodig is zodat geldgebrek minder belemmering wordt in de ontwikkeling van het kind”.

Jeugdeducatiefonds
Relatief veel kinderen in de regio Eemsdelta groeien op in een huishouden met een laag inkomen. Om te voorkomen dat deze kinderen niet mee kunnen doen in de samenleving bieden de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum vergoedingen voor deelname aan voor onder meer sport, cultuur en onderwijsactiviteiten. Daarnaast werken de gemeenten samen met Stichting Leergeld en Jeugdfonds Sport & Cultuur. Door deze gezamenlijke inzet wordt voorkomen dat kinderen de gevolgen ondervinden van opgroeien in armoede. Om te zorgen dat deze kinderen later zelf ook in armoede terecht komen is een goede samenwerking met het onderwijs essentieel.

Het Jeugdeducatiefonds richt zich op basisscholen in Nederland waarvan meer dan 50% van de schoolpopulatie in armoede leeft. Het gaat hierbij om kinderen uit gezinnen met een inkomen onder de 150% van het minimum.Back to top button