Geblunder bij toewijzing woningen Park Delfzicht: vijf gegadigden gedupeerd

Delfzijl – Tijdens de raadsvergadering woensdagavond maakte wethouder Usmany-Dallinga bekend dat er een ernstige fout is gemaakt bij de toewijzing van woningen in het nieuwe project Park Delfzicht. Vijf gegadigden werden ten onrechte geïnformeerd dat ze een woning hadden gekregen. Dit meldt omroep Eemsdelta.

Vorige week kregen de vijf gegadigden rond 13.00 uur een telefoontje van de makelaar en het bouwbedrijf met de mededeling dat ze een woning toegewezen hadden gekregen. Echter, dezelfde dag om 16.00 uur werden ze opnieuw gebeld met de mededeling dat er een fout was gemaakt en dat ze toch geen woning kregen. De wethouder werd afgelopen vrijdag op de hoogte gesteld van deze fout.

De fout ontstond door een probleem in het systeem waarmee inschrijvingen en voorkeuren voor woningen werden verwerkt. Sommige inschrijvers hadden tot vijftien voorkeuren aangegeven, wat tot verwarring leidde. Usmany gaf aan dat de fout niet meer gecorrigeerd kan worden, maar dat er gesprekken zijn geweest met de gedupeerden en dat er aanstaande maandag opnieuw een gesprek gepland staat.

De wethouder verzekerde dat er maatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat deze fout niet opnieuw gebeurt bij de toewijzing van de volgende 24 woningen.

Back to top button