fbpx
6.8 C
Delfzijl
24 november 2020 10:34

Gemeente Appingedam en politie attenderen mensen op inbraakgevaar met wittevoetjesactie

Appingedam – De gemeente Appingedam organiseert samen met de politie op dinsdag 12 december 2017 weer de “wittevoetjesactie”.

Doelstelling van de actie is om mensen ervan bewust te maken dat het afsluiten van de woning en de bergruimte van belang is, om het risico op inbraak of diefstal te beperken. Daarnaast willen gemeente en politie het aantal fietsendiefstallen terugbrengen.

Tijdens de actie controleren de gemeente en de politie of deuren van woningen en bergruimten zijn afgesloten. Waar dit niet het geval is, wordt een flyer achtergelaten in de vorm van een wit voetje. Hiermee wordt de bewoner gewezen op het belang van het goed afsluiten, om het voor inbrekers in elk geval lastiger te maken om binnen te komen.

Eerdere jaren is een toename waargenomen van inbraken en insluipingen in het herfstseizoen, wanneer het vroeger donker wordt. Een deel van de inbraken vindt plaats aan het einde van de middag en in de vooravond, het moment ‘waarop Nederland thuiskomt’. Wanneer er geen licht brandt in de woning, is dit voor inbrekers vaak een voldoende signaal dat er niemand thuis is.

De politie geeft bewoners een aantal nuttige tips:

  • Gebruik deugdelijk hang- en sluitwerk;
  • Houdt ramen en deuren gesloten, ook op de bovenverdieping;
  • Zorg voor goede buitenverlichting, eventueel met tijdschakelaar of bewegingsmelder;
  • Houdt de begroeiing rondom uw huis overzichtelijk, zodat buurtgenoten ook een oogje in het zeil kunnen houden;
  • Zet uw fiets altijd op slot en zo veel mogelijk in een afgesloten bergruimte.

De wittevoetjesactie is onderdeel van het ‘donkere dagen-offensief’ van de politie, gericht op preventie. Een ander onderdeel van de actie is bijvoorbeeld de (verlichtings-)controle van (brom-)fietsen en auto’s.

Volg ons op

10,550FansLike
1,424VolgersVolg
5,227VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten

UMCG opent eerste botulinestraat van Nederland

Groningen - Het Expertisecentrum Movement Disorders van het UMCG opent vrijdag 20 november de eerste botulinestraat van Nederland. Dystoniepatiënten krijgen voortaan op één ochtend...