Gemeente Appingedam brengt zorg voor inwoners onder aandacht van minister Wiebes

Appingedam – De nieuwe minister van Economische Zaken Eric Wiebes heeft woensdag een eerste bezoek gebracht aan het aardbevingsgebied. Wiebes bezocht onder andere Huizinge waar het sprak met burgemeester Rodenboog en raadsleden van de gemeente Loppersum.

In Appingedam sprak de minister met gedupeerde huizenbezitters die hun huis in de wijk Opwierde uit moeten vanwege versterking van hun huis. De minister maakte een ronde langs de zogeheten wisselwoningen en kreeg te zien hoe de versterkingsoperatie in de wijk in zijn werk gaat.

Na de ronde in de wijk kreeg de minister uit hand van Burgemeester Anno Wietze Hiemstra en wethouder Annalies Usmany van de gemeente Appingedam een plan voor de aanpak van de sociale kant van de versterkingsopgave.

“We hebben het bij de versterking over meer dan huizen. Steeds vaker vangen wij signalen op dat de onzekerheid over de toekomst bij onze inwoners onder de huid gaat zitten. Aan de eerste woningen wordt inmiddels gewerkt, dus het moment om te starten met extra ondersteuning is daar.” aldus burgemeester Hiemstra. Na het bezoek van de minister in Appingedam ging het bezoek verder in Loppersum.

De minister kwam op uitnodiging van de Commissaris van de Koning, René Paas naar de regio.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1369″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

 

Back to top button