Gemeente Aalten komt kennis op doen in gemeente Delfzijl

Delfzijl – De gemeente Delfzijl ontving donderdag een delegatie uit de gemeente Aalten (Achterhoek). Doel van het bezoek voor de gemeente Aalten was om kennis op te doen over hoe de gemeente Delfzijl met de verandering van de bevolkingssamenstelling omgaat.

Op het ochtendprogramma stonden de Actieplannen Centrum en Dorpen&Wijken. Daarnaast is aandacht besteed aan burgerparticipatie en bewonersinitiatieven en de herinrichting van het kernwinkelgebied. In de middag werd in Delfzijl Noord het project Groen voor Rood bezocht. Het succesvolle bewonersinitiatief dat braakliggend terrein omgetoverd heeft tot onder andere een belevingstuin, boomgaard en speelveld. Tot slot bezocht de Aalten-delegatie Termunterzijl. De vissersplaats die met behulp van publieke en private investeringen ontwikkeld wordt tot een toeristisch knooppunt.

Naast de gemeente Aalten zijn er al gemeenten geweest die in en bij de gemeente Delfzijl kennis kwamen opdoen over hoe de gemeente Delfzijl met verandering in de bevolkingssamenstelling omgaat. De gemeente is voorloper in dit vraagstuk en laat samen met haar inwoners zien hoe het kan.Back to top button