Gelderse brandweerkorps Dodewaard winnaar bij brandweerwedstrijd in Loppersum

Loppersum – Het Gelderse brandweerkorps Dodewaard is zaterdag als winnaar uit de bus gekomen bij de 1e ronde gewestelijke Hoge Druk (HD) in Loppersum.

Scenario
Een leegstaande basisschool aan de Wirdumerweg was het toneel van de wedstrijd. Het scenario was dat een monteur bezig was het verwijderen van een CV ketel in de kelder van de school. De monteur dacht hij het gas had afgesloten maar dit bleek niet het geval. Tijdens zijn werkzaamheden ontstond een explosie waarbij de man brandwonden opliep.

Op de bovenverdieping van het pand waren twee andere installateurs bezig met werkzaamheden. Door de klap van de explosie viel één persoon van een ladder en raakte enige tijd buiten bewustzijn. De andere installateur raakte in paniek en sloot zichzelf op in een klein kamertje.

Door de explosie in de kelder was er brand ontstaan die zich via een bergruimte op de benedenverdieping uitbreidde naar een CV ruimte op de bovenverdieping. Door een leidingbrand breide de brand zich hier vervolgens uit naar een ruimte achter de CV ruimte.

Flinke opgave
Aan de deelnemende ploegen de taak om de drie slachtoffers te redden en de brandhaarden te blussen. Het was voor de brandweerlieden een flinke opgave om in hun warme bluspakken de klus te klaren.

Uitslag
Het Gelderse brandweerkorps Dodewaard werd 1e gevolgd door Stadskanaal en Oude Pekela op respectievelijk plek 2 en 3. Daarnaast ging korps Dodenwaard er met individuele prijzen vandoor voor de beste bevelvoerder en manschappen 1 t/m 4. De prijs voor beste pompbediende/chauffeur ging naar Vlagtwedde.

De beste drie korpsen hebben met hun overwinning zich geplaatst voor de 2e ronde gewestelijk dat op 16 juni in Beilen wordt gehouden.

De volledige uitslag was als volgt:
1. Dodewaard
2. Stadskanaal
3. Oude Pekela
4. Klazinaveen
5. Veendam
6. Zwinderen
7. Beilen
8. Smilde
9. Burgum
10. Vlagtwedde

 

Back to top button