Geen overnamekandidaat voor winkel Juwelier Wieringa in Delfzijl, webshops maken wel doorstart

Delfzijl – Na ruim 110 jaar zal de naam Juwelier Wieringa voorgoed verdwijnen uit het straatbeeld van Delfzijl. De curator, Pieter Lettinga, heeft geen overnamekandidaten kunnen vinden voor de winkel in de Landstraat. Als gevolg hiervan heeft de eigenaar van het pand besloten het te koop te zetten, wat het einde betekent van deze bekende naam in de havenstad.

Het faillissement van Juwelier Wieringa werd op 2 januari uitgesproken door de rechtbank Noord-Nederland. Dit faillissement trof ook verschillende webshops die verbonden waren aan de winkel, zoals TimeforTrends en sinds 2018 ook TrendJuwelier. Deze zijn inmiddels overgenomen door Mostert Juweliers uit Zuid-Holland. Bestellingen die net voor of tijdens het faillissement van Juwelier Wieringa zijn geplaatst, worden niet meer uitgeleverd door de nieuwe eigenaar. Mensen die hierdoor benadeeld zijn kunnen een vordering indienen, hoewel de kans op succes volgens curator Pieter Lettinga van Dorhout Advocaten zeer klein is vanwege de omvang van de schulden en de boedel.

Goed lopende webshop
Juwelier Wieringa stond bekend om zowel zijn fysieke winkel als zijn goed lopende webshop. Jaarlijks werd een omzet van 2,2 miljoen euro behaald, waarvan 80 procent afkomstig was van de webshop en 20 procent van de winkel in de Landstraat. Vlak voor kerst werd echter geconcludeerd dat de schuldenlast van 8 ton te hoog was, wat resulteerde in het aanvragen van het faillissement. De tien personeelsleden die bij het bedrijf werkzaam waren, zijn inmiddels ontslagen.

Tweede ophaaldag
Naast de verkoop van sieraden werden bij Juwelier Wieringa ook reparaties uitgevoerd aan juwelen en horloges. Klanten die producten ter reparatie hadden ingeleverd konden deze op 1 februari afhalen, en er wordt nog gekeken naar een tweede afhaalmoment voor klanten waarvan de contactgegevens ontbreken. Voor klanten wiens goederen zijn opgestuurd naar een externe reparateur, wordt geprobeerd hen met elkaar in contact te brengen.

Back to top button