fbpx
2.3 C
Delfzijl
29 november 2020 10:55

Geen opruimacties tot woensdag aan de Groninger Noordkust

Eemshaven – Tot woensdag 9 januari worden er geen opruimacties meer gehouden langs de Groninger Noordkust. Dat besluit is vanochtend genomen na overleg tussen de gemeente Het Hogeland, Rijkswaterstaat, de provincie Groningen, het Groninger Landschap, zeehondencentrum Pieterburen en het Waterschap Noorderzijlvest.

Met het oog op de komende storm is de veiligheid van vrijwilligers in het geding. Daarnaast is ook natuurbescherming in de kwetsbare kwelders van belang, voor behoud van flora en fauna. Burgemeester Henk Jan Bolding en alle vertegenwoordigers van de andere betrokken organisaties zijn onder de indruk van de inzet van vrijwilligers. “Wat we zien is trots. Trots op ons landschap en ons werelderfgoed, de Waddenzee. Fantastisch hoeveel mensen geholpen hebben met opruimen. Desondanks is een pas op de plaats nodig”.

Coördinatie van opruimacties is volgens Bolding essentieel: “Sommige delen van het vervuilde gebied maken we met machines schoon, grote gevaartes. Op die plekken is hulp van vrijwilligers gevaarlijk. Daarnaast hebben we geconstateerd dat de kwelders kletsnat zijn en dat je wegzakt als je niet oplet. Het is te gevaarlijk om hier zonder toezicht te gaan opruimen. Ook verstoren we met teveel bezoekers het kwetsbare vogelgebied. Daarom hebben we met elkaar geconcludeerd dat wij de opruimacties moeten coördineren. We wachten af wat de storm aan afval brengt, en komen woensdag met nieuwe informatie”.

De gemeentelijke website, www.hethogeland.nl, is het centrale informatiepunt over opruimacties

Volg ons op

10,567FansLike
1,424VolgersVolg
5,231VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten