fbpx
6.2 C
Delfzijl
maandag 9 december 2019
Home Evenementen Geen Custom Chopper Day op 26 juni 2016 in stadscentrum Appingedam

Geen Custom Chopper Day op 26 juni 2016 in stadscentrum Appingedam

Appingedam – Al jaren lang wordt de door de Stichting B.I.T. georganiseerde Custom Chopper Day beleefd als een gezellig familiefeest in het stadscentrum van Appingedam. Van heinde en ver komen motorliefhebbers naar Appingedam om motoren te showen of ernaar te kijken en vinden ontmoetingen plaats in een reünieachtige sfeer.

Helaas is dit beeld de laatste jaren veranderd door de aanwezigheid van leden van zogeheten Outlaw MotorCycle Gang’s (OMG’s) die door het dragen van colours (kenmerkende clubkleding met emblemen) een uitstraling geven die de sfeer negatief beïnvloedt.

Vorig jaar is al geprobeerd deze tendens te stoppen door de leden van motorclubs op te roepen niet in colours op de Custom Chopper Day te verschijnen. Helaas heeft deze oproep niet het gewenste resultaat gehad. De gemeente wil echter voorkomen dat de gemeente een platform wordt voor deze motorclubs.

Burgemeester Pot heeft nu, na intensief overleg met het openbaar ministerie, de politie en het bestuur van de Stichting B.I.T., besloten dat aan een te verlenen evenementenvergunning voor de Custom Chopper Day een colourverbod als voorwaarde wordt verbonden.

Het bestuur van de Stichting B.I.T. heeft begrip voor deze stap van de burgemeester maar heeft vervolgens helaas moeten besluiten de op 26 juni geplande Custom Chopper Day niet te organiseren omdat zij de verantwoordelijkheid hiervoor niet wil en kan dragen.

Dit betekent dat de Custom Chopper Day 2016 geen doorgang zal vinden.

Advertenties

Advertenties