Gedichten van Jan Niehoff in de Kunsthof

Appingedam – Vrijdag 20 juli as. tussen 14.00 en 17.00 uur zal dichter Paul M. Borggreve gedichten voordragen van de in 2014 overleden Jan S. Niehoff.  Kunstschilder, beeldhouwer, schrijver, dichter én schoolarts Jan Niehoff, heeft naast een zeer groot aantal tekeningen, schilderijen en sculpturen, ook boeken en dichtbundels nagelaten.

Ter gelegenheid van de manifestatie Artiveer op 20 juli, zal dichter Paul M. Borggreve een aantal gedichten en verhalen voordragen van de man die naast zijn werk als schoolarts in Appingedam – 40 jaar lang – ook 25 jaar voorzitter was van Stichting de Noordelijke Kunsthof.

Een beperkt aantal kunstwerken, een klein overzicht van zijn oeuvre is momenteel te bezichtigen in Galerie de Noordelijke Kunsthof. Het laatste boek van Niehoff, getiteld Memoires, waaruit ongetwijfeld zal worden geciteerd, is verkrijgbaar in de Kunsthof tijdens de expositie, en as. vrijdag ook tijdens de voordacht.

Galerie De Noordelijke Kunsthof, Blankenstein 2 Appingedam,    geopend vrijdag, zaterdag en zondags van 14.00 tot 17.00 uur. www.denoordelijkekunsthof.nl

Back to top button