fbpx

Galerie Ruigewaert opent haar 3e expositie

Appingedam – Vandaag vrijdag 15 september wordt er bij galerie Ruigewaert een nieuwe expositie geopend met de titel “ OP ZOEK NAAR EVENWICHT ”.

Dit is alweer de derde expositie voor Tjitske Regnery en Henk Menger aan Gouden Pand 1 in Appingedam. Voor de galeriehoudster Tjitske Regnery is deze locatie nog steeds één groot avontuur. “Door de hoge en vele ramen is er beperkte expositieruimte, waardoor we zowel grote als kleine, maar ook hele kleine schilderijen kunnen ophangen” zegt ze zelf. Ook het aantal kunstenaars die samen een tentoonstelling maken is voor hen nog steeds passen en meten in de galerie. “Dat zal nog wel even duren, maar iedere volgende expositie maakt ons weer een beetje wijzer. Wij blijven pioniers, mede door kunst te tonen in een andere entourage dan men wellicht gewend is” verzekerd de galeriehoudster ons. Ze blijft steeds zoeken naar iets nieuws, het uit proberen en dan tot de conclusie komen dat het goed is of dat er weer verder gezocht moet worden. Vandaar de toepasselijke titel van deze nieuwe expositie OP ZOEK NAAR EVENWICHT.

In deze expositie worden er kunstwerken getoond van vier kunstenaars, t.w. Edwin Grissen, Gerald Schuil, Greetje Feenstra & Marian van der Sanden. De expositie duurt t/m 19 november 2017.

Tevens gaat de galerie voor de komende winterexpositie ook weer op zoek naar kunstwerken die kunnen worden ingebracht door particulieren en verzamelaars. Dit kunnen schilderijen zijn uit de tijd van de HAAGSE SCHOOL, uit de hoogtijdagen van de Groninger kunstkring “DE PLOEG” , van de MEPPELER SCHILDERS, uit het DRENTS GENOOTSCHAP en van hedendaagse NOORDELIJKE REALISTEN. Heeft u nog een schilderij of schilderijen waar u op bent uitgekeken en die u eigenlijk wel kwijt wilt, dan is dit uw kans. Galerie Ruigewaert wil deze graag voor u verkopen. U kunt contact op nemen via telefoonnummer 0596-567232 of mailt u naar galerieruigewaert@gmail.com

Openingstijden vr & za 12.00 – 17.00 uur, zo van 13.00 – 17.00 uur en op afspraak. Voor meer informatie, b.v. speciale openingstijden, adres van de galerie etc zie www.galerieruigewaert.com.

Back to top button