Gabi Miskovic van CBS de Zaaier wint voorronde Nationale Voorleeswedstrijd

Delfzijl – In zaal de Hanekam van de Molenberg in Delfzijl heeft woensdag 3 februari de regionale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd 2016 plaats gevonden. Tijdens deze voorronde lazen de beste 11 kandidaten van de basisscholen uit Delfzijl en Appingedam voor uit een boek dat ze zelf hebben gekozen.

De Nationale Voorleeswedstrijd in de provincie Groningen is een leesbevorderingsactiviteit voor leerlingen van groep zeven en acht van de basisschool waar in de loop der jaren steeds meer scholen aan mee doen. Dit jaar doen er weer over de 150 scholen aan mee. Dat bewijst dat veel leerkrachten het stimuleren van lezen belangrijk vinden en dat kinderen het erg leuk vinden om mee te doen.

De Finales:
De winnaars van de regionale voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd in de provincie Groningen strijden tijdens twee halve finales om de acht plekken in de provinciale finale. De winnaar  van de voorronde in Delfzijl, Gabi Miskovic (CBS de Zaaier)  gaat naar de halve finale op woensdagmiddag 16 maart in Winschoten. De provinciale finale is op woensdagmiddag 13 april in Cultuurcentrum van Beresteyn Veendam. De landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd is op woensdag 26 mei in Utrecht.

Winnaars in Delfzijl
1.Gabi Miskovic van Cbs De Zaaier uit Delfzijl
2.Romy Rogaar van Obs Jan Ligthart uit Appingedam

voorronde_voorleeswedstrijd

Back to top button