Frisicana II: Friese ‘Americana’ op Cultuurerf Andledon

Den Andel – Komende vrijdagavond (18 oktober) vindt op Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel een optreden plaats van drie van Fryslâns bekendste singer-songwriters Piter Wilkens, Marcel Smit en Gurbe Douwstra. Onder de titel ‘Frisicana II’ komt het drietal met een selectie van liedjes uit eigen repertoire, onder meer aangevuld met vertaalde ’Americana’ van artiesten, die hen hebben geïnspireerd.

Frisicana II is een avondvullende voorstelling die reeds in alle theaters van Fryslân te zien was, maar nu ‘over de grens gaat’ naar het Groningerland. De titel is een knipoog naar het veelomvattende muziekgenre ‘Americana’, voor alle drie Friese troubadours van oudsher een inspiratiebron bij het schrijven van hun eigen liedjes. Douwstra, Smit en Wilkens laten het publiek kennis maken met eigen songs en al dan niet vertaalde klassiekers uit het internationale repertoire van onder andere Johnny Cash, Greg Trooper, John  Prine, Jason Isbel, Brent Cobb en vele anderen. Dit geheel wordt verder aangevuld met nieuw, eigen materiaal.

De voorstelling Frisicana II start vrijdag 18 oktober om 20:30 en duurt tot ongeveer 22:30. De entree voor het concert bedraagt 10 euro.

Back to top button