Frank Futselaar wint Stadsloop Appingedam na spannende eindsprint; Eilish McGolgan mist limiet voor deelname aan Olympische Spelen

Appingedam – Frank Futselaar heeft de Stadsloop Appingedam gewonnen na een spannende eindsprint tegen drie andere atleten. De Gelderlander, tevens Nederlands kampioen op de tien kilometer op de baan, klopte Tom Hendrikse van Groningen Atletiek. Mustefa Kedir eindigde als derde, gevolgd door Filmon Tesfu, de winnaar van de Vier Mijl van Groningen, die als vierde over de finish kwam in de Wijkstraat in Appingedam.

De organisatie kon laat in de avond nog geen officiële eindtijden vermelden vanwege problemen met de tijdsregistratie.

Limietpoging Olympische Spelen mislukt
Bij de vrouwen deed de Schotse atlete Eilish McColgan een poging om de limiet voor de Olympische Spelen te halen. Helaas slaagde zij niet in haar missie, aangezien haar eindtijd ver boven de vereiste norm lag om naar Parijs te mogen afreizen.

Tevreden terugblik op de 26e editie
De organisatie van de Stadsloop Appingedam kijkt tevreden terug op de 26e editie. Ten opzichte van 2023 is het aantal deelnemers gestegen van 1300 naar 1500. Dit groeiende aantal deelnemers toont aan dat de populariteit van het evenement blijft toenemen.

Back to top button