fbpx
28.2 C
Delfzijl
dinsdag 11 augustus 2020
Home Evenementen Fotoverslag: Stormachtige Zeemijlenloop gewonnen door Geart Jorritsma uit Arnhem

Fotoverslag: Stormachtige Zeemijlenloop gewonnen door Geart Jorritsma uit Arnhem

Delfzijl – De zesde editie van de Zeemijlenloop in Delfzijl werd zondag onder stormachtige omstandigheden verlopen. Om half drie werden de 1300 deelnemers weggeschoten door wethouder Jan Menninga. In de bebouwde kom van Delfzijl hadden de deelnemers niet zo veel last van de  harde wind, maar zodra de deelnemers het haventerrein op gingen hadden ze een volle windkracht 6/7 tegen. Eenmaal de haven gepasseerd liepen de deelnemers de rest van het parcours weer redelijk beschut.

De wedstrijd werd gewonnen door Geart Jorritsma uit Arnhem hij wist het parcoursrecord van de Zeemijlenloop Delfzijl met drie seconden bij te stellen. Hij noteerde zes zeemijlen een tijd van 35.43 op ruime afstand kwam Alwin Heiting uit Nieuw Amsterdam als tweede over de streep met een tijd van 37:09, Rob Vijver uit Leeuwarden behaalde de derde plaats met een tijd van 37:49.

Bij de vrouwen wist Jessica Oosterlo uit Appelscha de eerste plaats te veroveren(41:08) Eline Gras uit Erm werd tweede(42:30), de Duitse atlete Katja Kanditt werd derde(47:24).

loading...