Fotoverslag: Keniaanse atleet Geoffrey Toroitich wint 25e editie van de Stadsloop in Appingedam

Appingedam – De 25e editie van de Stadsloop in Appingedam vond afgelopen zaterdag plaats, en de Keniaanse hardloper Geoffrey Toroitich heeft de overwinning behaald. Toroitich legde de tien kilometer af in een indrukwekkende tijd van 28 minuten en 22 seconden. Zijn landgenoot Joseph Kimeli Kimutai eindigde op slechts 28 seconden achterstand en pakte daarmee de tweede plaats. Richard Douma uit Zaandam wist de derde plek te bemachtigen, met een eindtijd van een minuut achter Toroitich.

Bij de vrouwen was het Andrea Deelstra die als eerste over de finish kwam, met een uitstekende tijd van 33 minuten en 20 seconden. De in Niebert geboren atlete werd op de voet gevolgd door Jacelyn Gruppen uit Hoogeveen, die slechts een halve minuut later binnenkwam. Anne Luijten uit Rijswijk eindigde op de derde plaats, met een tijd van 37 seconden achter Deelstra.

Deze editie van de Stadsloop trok bijna 1300 wedstrijdlopers aan voor zowel de 5 kilometer als de 10 kilometer. De deelnemers hadden te maken met zware omstandigheden vanwege de hoge temperaturen. Gelukkig waren er onderweg voldoende waterpunten ingericht en stonden toeschouwers op verschillende locaties klaar om deelnemers te voorzien van verkoeling. Tuinslangen en waterpistolen werden ingezet om de hardlopers wat verlichting te bieden.

Back to top button