Fotoverslag: Gondelvaart door Appingedam trekt weer veel bekijks

Appingedam – Vrijdagavond trok tijdens de traditionele Gondelvaart een lint van versierde en verlichte vaartuigen door het centrum van Appingedam.

Deze 24ste editie had dit jaar het thema Historisch Appingedam. Ook dit jaar trok de Gondelvaart weer veel bezoekers naar de Fivelstad.

De Gondelvaart is de opmaat van het grootse Folk & Seasongfestival in Appingedam Bie Daip wat vrijdagavond van start ging. Sinds vier jaar wordt de gondelvaart georganiseerd door de vrijwilligers van het Damsterveer.

De schepen vertrokken om negen uur via het Nieuwe Diep en het Damsterdiep om een volledig rondje Appingedam te varen. De stoet bestaat uit een serie vlotten getrokken door historische sleepboten, aangevuld met deelnemers die met hun eigen versierde boten meededen.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2150″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button