22.3 C
Delfzijl
maandag 17 juni 2019
Home Agenda tips Fotoexpo #SNAPpingedam nu in Stadskantoor Appingedam

Fotoexpo #SNAPpingedam nu in Stadskantoor Appingedam

Appingedam – Sinds deze week hangen de fotocollages van de voormalig groep 8-ers van de Damster basisscholen in het Stadskantoor. Gedurende de zomervakantie waren ze ook al te zien in de Bibliotheek van Appingedam. De werken, tot stand gekomen via het IVAK, zijn nog zo’n 8 weken te bewonderen voor publiek. 

De fotocollages van de kinderen weerspiegelen hoe zij ‘hun’ stad Appingedam beleven. Wat ze opvalt, wat ze mooi vinden, welke geheime plekjes ze kennen en wat er te beleven valt. Het fotoproject van het IVAK werd in maart dit jaar door de Kindergemeenteraad gekozen uit drie binnengekomen voorstellen. Leerlingen uit groep 8 van de Vuurvlinder, de Triangel, de Jan Ligthartschool en de Citer besloten in maart dat het IVAK de beschikbare subsidie van €750 euro toegewezen kreeg voor #SNAPpingedam. Hiermee zette de stichting de twee andere kanshebbers buiten spel. Het doel van het project was dat jongeren leren fotograferen van een professionele fotograaf en de kans krijgen om met deze technieken iets persoonlijks te maken.

Fotografe Birgit Schalkwijk heeft de deelnemende leerlingen workshops gegeven en samen met hen collages gemaakt van de gemaakte foto’s. De collages werden zeer positief ontvangen toen ze tijdens de zomervakantie in de bibliotheek van Appingedam te bezichtigen waren.

Voor wie de foto’s ook wil bewonderen: kom naar het Stadskantoor van Appingedam en bekijk de stad door de ogen van een kind!

Openingstijden Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag: 8.30-12.00 uur
  • woensdag: 13.00-18.00 uur

Adres: Wilhelminaweg 14

Advertenties

Advertenties