7.7 C
Delfzijl
13 mei 2021 02:12

Eerste exemplaar boek 120 jaar Jaarmarkt Loppersum uitgereikt

Loppersum – Ter ere van het 120-jarige (1898-2018) bestaan van de Jaarmarkt in Loppersum is er vandaag een boek verschenen. Het eerste exemplaar van het boek geschreven door Ben en Wil Scheltens werd overhandigd aan Dhr F.Boven erelid van de vereniging.

Een groot deel van de feestelijkheden van de laatste honderdtwintig jaar in Loppersum danken de Lopsters aan de vereniging De Loppersumer Jaarmarkt. De vereniging werd in 1898 opgericht om met een paardenkeuring en een paardenmarkt nieuw vol naar het dorp te trekken.

Maar met de jaren organiseerde De Loppersumer Jaarmarkt behalve de jaarmarkt en de kermis ook talloze andere activiteiten, zoals concoursen hippique, grasbaanraces, wielerwedstrijden, fietstochten en loopevenementen.

En men was voor geen kleintje vervaard. Eén van de hoogte punten van de vereniging is nog altijd de viering van het vijfentwintigjarig bestaan met een grote landbouwen nijverheidstentoonstellìng in 1923. Aan de noordkant van het dorp was daarvoor een tijdelijke loods opgetrokken waarin Lopster middenstanders en bekende Nederlandse firma’s hun producten tentoonstelden: van eenvoudig gereedschap tot complete dorsmachines.

Het boek is te koop bij Aristo promotions.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
WonenWonen
DierDier
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto

Populaire berichten